Instagram testuje AR prvky ve Stories

24. 6. 2022Novinky

Instagram testuje v rámci Stories nové samolepky a texty rozšířené reality. Ty by umožňovaly umístit 3D objekty do scén z reálného světa.

Instagram momentálně vyvíjí řadu prvků rozšířené reality pro Stories, které v podstatě nabízejí animované digitální objekty, jimiž můžete překrýt skutečný fyzický prostor. AR samolepky se v příbězích na Instagramu objevují vůbec poprvé a k dispozici je bude mít více než miliarda uživatelů, kteří sociální síť používají.

Kromě samolepek chystá Instagram ještě další prvky rozšířené reality, a to nové možnosti zobrazení NFT, jež zahrnují právě také funkci Zobrazit v rozšířené realitě.

Poprvé tak budete moci zobrazit 2D NFT pomocí mobilní rozšířené reality, a vidět je tak a sdílet ve fyzickém prostoru.

Zdroj: Instagram

V širším pohledu představují obě novinky další krok směrem k metaverzu, kde budou hrát virtuální předměty obrovskou roli. Obě novinky Instagram teprve testuje a zatím není jasné, kdy je zavede globálně.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře