Instagram testuje automatické titulky ve Stories

10. 3. 2021Novinky

Instagram začal ve Stories testovat novou samolepku, která generuje automatické titulky k vašim videím. Dále také připravuje nové styly písma, které v příbězích můžete použít.

Jak nový sticker funguje? Jakmile v nabídce na samolepku kliknete, objeví se na obrazovce oznámení „Přepis zvuku…“. Následně budete moci zobrazit textové titulky, které kopírují hlasovou stopu ve videu. Automatické titulky zatím nejsou dokonalé, takže bude potřeba text zkontrolovat a případně ho upravit.

Kromě toho testuje Instagram další čtyři možnosti podoby textu, včetně textu nabíhajícího ve stylu psacího stroje či větších písmen pro znázornění důrazu.

Oba nástroje představují řadu nových možnosti pro správce Instagram profilů a značky, díky kterým můžete oslovit širší publikum a zajistit větší engagement u Stories, protože jim uživatelé budou rozumět se zvukem i bez něj.

Zatím není jasné, kdy Instagram nové nástroje pustí na veřejnost. Očekává se však, že brzy. Může se ovšem stát, že přístup k novým funkcionalitám najdete ve Stories už nyní. Jakmile je ale budete chtít zveřejnit, zobrazí se chybová hláška „Pouze interní“. To z toho důvodu, že se skutečně jedná pouze o interní test.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře