Instagram testuje nové reakce ve Stories a Remix v Reels

29. 3. 2021Novinky

Instagram začal testovat nové samolepky ve Stories, které umožní rychle a atraktivně zareagovat na příběhy. Dále pak experimentuje s nástrojem Remix, který bude k dispozici v rámci Reels videí.

Rychlé reakce ve Stories

Instagram přináší nový pohled na proces posílání reakcí. Vybrat si totiž můžete ze čtyř kategorií, které zahrnují více variant, jak na daný příběh zareagujete. Dosud byly sady přímých reakcí omezeny pouze na emoji obrázky, ale tento nový formát nabízí zajímavé rozšíření.

Rychlé reakce jsou dnes k dispozici na většině platforem a nabízí uživatelům (zejména mobilních zařízení) snadný způsob, jak sdílet odpověď na příspěvek, aniž byste museli psát celou větu. A tato novinka může být dalším užitečným konceptem, jak komunikovat v rámci Stories.

Remix v Reels

Instagram začal s vybranými uživateli testovat také nový nástroj s názvem Remix. Ten se objeví ve videích Reels, konkrétně v jejich hlavním menu. Novinka vám umožní vytvořit nový klip jako reakci na původní. Oba spoty se pak přehrají vedle sebe.

Díky tomu můžete vytvářet moderní interaktivní videoobsah, reagovat tím na aktuální trendy či virální memy, a tím zvýšit engagement. Zároveň se vám zjednodušuje práce s tvorbou obsahu, protože nemusíte vymýšlet vlastní originální spot.

Na Remixu pracuje Instagram od té doby, co zavedl Reels. Někteří uživatelé ho v aplikaci zahlédli už koncem loňského roku. Kdy bude spuštěný globálně, ale zatím není jasné.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře