Instagram testuje nové rozložení příspěvků v profilu

11. 1. 2022Novinky

Instagram testuje novou funkcionalitu, která by na profilech umožnila změnit uspořádání takzvané mřížky fotografií a upravit dříve zveřejněné obrázky do libovolného pořadí.

Novou funkci Upravit mřížku najdete v nastavení firemní stránky, pod možností Upravit profil, v sekci Veřejné informace o firmě.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Jedná se o zajímavou příležitost, jak efektivně zobrazit příspěvky na vašem Instagram profilu, a ještě více tak zaujmout návštěvníky.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Kromě toho Instagram upozornil na novou možnost připnutí příspěvků, díky které můžete vybrat konkrétní posty, jež chcete zobrazit v horní části mřížky.

Možnost kompletně přeorganizovat pořadí příspěvků bude jistě pro mnohé firmy a stránky užitečná. Pokud ji Instagram zavede, jednalo by se o zásadní změnu dlouhodobého procesu řazení a zobrazování obsahu na platformě. Zatím však není jasné, kdy to bude.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře