Instagram umožní obnovit smazané příspěvky

16. 2. 2021Novinky

Instagram přidal novou funkcionalitu, kterou ocení každý správce a uživatel. Nová složka umožní obnovit jakýkoliv příspěvek, který jste smazali, a to po dobu 30 dnů.

Nově platí, že pokud příspěvek smažete – ať už vědomě, nebo omylem, okamžitě se přesune do složky Nedávno smazané. Odtud ho můžete obnovit a vrátit zpět na váš profil. Hodí se si také složku průběžně procházet, jestli jste nedopatřením nesmazali obsah, o kterém nevíte.

V nové složce najdete všechny formáty příspěvků, tedy fotky, standardní videa i videa z Reels a IGTV. Objevují se tu také Stories, ovšem ty ze svého principu zmizí klasicky po 24 hodinách. Vše ostatní Instagram uloží po dobu jednoho měsíce.

Pokud máte zájem zbavit se daného obsahu nadobro, můžete ho odstranit i z nové složky. Jakmile začnete s obsahem ve složce pracovat, nejprve je potřeba potvrdit, že jste právoplatným majitelem nebo správcem účtu.

Instagram zavádí novinku průběžně. Pokud ji už máte k dispozici a vlastníte nejnovější verzi aplikace, najdete ji v Nastavení – Účet – Nedávno smazané.

Podrobnosti se dozvíte na blogu Instagramu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře