Instagram zavádí funkci moderování live videí

14. 3. 2022Novinky

Instagram rozšiřuje možnosti správy živého vysílání v aplikaci. Nově v rámci videa umožní přidělit funkci moderátora, který se postará o bezproblémový chod přenosu.

Možnost moderovat live přenosy testoval Instagram během několika posledních měsíců. A nyní ji budou mít tvůrci živých vysílání konečně k dispozici. Nově budou moci přidělit roli moderátora, který bude mít možnost nahlašovat komentáře, odstraňovat diváky ze streamu a vypínat komentáře pro konkrétního diváka.

Přidělit moderování půjde pomocí ikonky nabídky na panelu komentářů. V něm můžete vyhledat a vybrat konkrétního uživatele, a to ze seznamu, který navrhne sám Instagram.

Novinka tak představuje další způsob, jak kontrolovat tok obsahu a řešit problémy s nevhodným chováním diváků během relace.

Moderování živých přenosů je ze své podstaty náročné, protože probíhá v reálném čase, a někteří uživatelé toho zneužívají ve svůj prospěch. Vědí totiž, že jim obtěžující, škodlivé a urážlivé chování projde. Děje se tak zejména v rámci větších vysílání. Nový nástroj by měl takové chování omezit.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře