Instagram zavádí nový odvolací proces pro deaktivované účty

17. 2. 2020Novinky

Tohle je vítaná novinka pro všechny uživatele s deaktivovaným účtem na Instagramu. Sociální síť zavádí novou funkcionalitu, která jim umožní odvolat se proti rozhodnutí o deaktivaci účtu přímo v aplikaci.

Deaktivoval vám Instagram účet? Když teď zadáte v přihlašovací obrazovce své username a heslo, dostanete oznámení, že váš účet bude smazán a vy máte 30 dnů na odvolání. Jsou dvě možnosti, co udělat:

  • Stáhnout data – Získáte přístup k veškerému svému Instagram obsahu, který si můžete stáhnout do svého zařízení, abyste o něj nepřišli.
  • Požádat o kontrolu – Zobrazí se třetí obrazovka, kam zadáte celé vaše jméno, e-mail a důvod, proč si myslíte, že Instagram udělal chybu a zrušil váš účet. Instagram pak překontroluje své rozhodnutí, což obvykle trvá 24 hodin.

To je skvělá zpráva pro všechny, kteří mají problém spojit se s Instagramem poté, co jim účet deaktivoval.

Zdroj: Instagram

V návaznosti na to přidává Instagram také nový způsob sledování vašich reportů, které jste v aplikaci odeslali. V nastavení můžete kliknout na možnost Support Request, kde uvidíte celý seznam vašich hlášení.

Zdroj: Instagram

Klikněte na konkrétní report a zobrazí se podrobnosti, v které fázi procesu se váš požadavek právě nachází. Možnost More Options zase nabídne další doporučené akce, které můžete provést – ztišit, blokovat, omezit nebo přestat sledovat uživatele, jehož obsah jste nahlásili. I do tohoto seznamu přidává Instagram možnost odvolat se proti jakémukoliv rozhodnutí.

Obě novinky spouští Instagram v rámci Dne bezpečnějšího internetu. Přečtěte si podrobnosti na blogu Instagramu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře