Messenger v číslech: 17 miliard video chatů, 2 miliardy zpráv s firmami

4. 1. 2018Novinky

Messenger se řadí po bok Facebooku a Instagramu jako jedna z nejdůležitějších (a také nejvyužívanějších) platforem patřící do facebookové rodiny. Důkazem jsou čísla, která ukazují, co se na Messengeru v loňském roce odehrávalo. Podívejte se na ně.

Každý měsíc se poslalo bezmála 2 miliardy zpráv mezi uživateli a firmami, které používají Messenger jako jeden z kanálů pro komunikaci se zákazníky. Největší počet těchto společností pochází z USA, Brazílie, Thajska, Mexika a Vietnamu. Nejpopulárnější je Messenger v oblasti služeb, retailu, lokální zábavy, veřejného zdraví a mediálního průmyslu.

Stoupající popularita Messengeru mezi firmami přinesla také vyšší počet automatizovaných zpráv v podobě chatbotů. Jejich počet se od dubna 2017 zdvojnásobil na více než 200 000. Může za to také zavedení nástroje Discover tab, který pomáhá vyhledávat chatboty a firmy, které komunikují pomocí Messengeru. Také virtuální asistent M, který vlastní přímo Messenger, si jen v listopadu 2017 povídal s více než 10 miliony lidí.

Nejen firmy s uživateli, ale také uživatelé vzájemně rádi komunikují po Messengeru. Loni se na platformě uskutečnilo přes 7 miliard konverzací, z toho 260 milionů nových konverzací denně. Lidé si poslali více než 500 miliard emotikonů a 18 miliard GIFů. Každý den také vzniklo 2,5 milionů skupinových konverzací. Typická skupina přitom zahrnovala 10 uživatelů.

Také video chat hrál významnou roli v messengerové komunikaci loňského roku. Lidé zahájili 17 miliard video chatů, což je dvakrát více než v roce 2016. Vliv na to jistě měla také možnost vytvářet skupinové video hovory, kterou Facebook zavedl v prosinci 2016.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře