Messenger zavádí možnost vymazání odeslaných zpráv

5. 12. 2018Novinky

Pokud na Messengeru pošlete zprávu s chybami nebo si spletete příjemce, nově budete moci váš přešlap vymazat, a to do 10 minut po odeslání. Facebook chce dát uživatelům větší kontrolu nad jejich interakcemi. Nová funkce najde uplatnění i ve firemní sféře, kde je komunikace se zákazníci pomocí Messengeru také velmi populární.

Komu se už někdy nestalo, že se při psaní zprávy překliknul nebo si spletl příjemce. V osobním životě to není taková tragédie, přátelé a rodina to pochopí. Co když ale k takovému omylu dojde ve vaší firemní korespondenci se zákazníkem?

Chybovat je sice lidské, ale ve firemní komunikaci se snažíme být profesionální a bezchybní. Facebook potvrzuje tento fakt svým výzkumem, který prokazuje, že nejvíce vymazaných zpráv je právě kvůli překlepům a gramatickým chybám.

Facebook proto vyvinul nový nástroj, který umožní do 10 minut od odeslání zprávy vymazat vaše sdělení. Odstranit bude možné jakoukoliv textovou zprávu, fotografii, video nebo odkaz v soukromých i skupinových rozhovorech. Toto právo se nebude vztahovat na zprávy ostatních uživatelů, ale jen na ty odeslané z vašeho účtu. Pokud využíváte ke komunikaci WhatsApp, s podobnou funkcí jste se už zajisté setkali.

Nástroj aktivujete tak, že podržíte prstem libovolnou zprávu. Následně se vám zobrazí možnosti „Odstranit u všech“ a „Odstranit u mě“.

                          Zdroj: Techcrunch

Jakmile sdělení vymažete, zobrazí se na displeji konverzace potvrzení.

Facebook neopomněl ani bezpečnost a možné zneužití nového nástroje. Z tohoto důvodu bude uchovávat všechny smazané zprávy, aby měl kontrolu a zamezil možnému spamování.

Novou funkci Facebook spustil v Polsku, Litvě, Kolumbii, Bolívii a postupně ji zavede i do ostatních zemí.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře