Messenger zavádí soundmojis

20. 7. 2021Novinky

Messenger spouští novou variantu reakcí. Nově budou k dispozici zvukové smajlíky, takzvané soundmojis, které přehrají krátký audio klip. Představují tak nový způsob interaktivních reakcí.

Soundmojis nabídnou zvuky jako tleskání, bubnování, hlas cvrčků nebo ďábelský smích stejně jako zvukové klipy vašich oblíbených umělců nebo televizních pořadů. Jedná se o atraktivní doplněk chatovacích vláken, který může osvěžit komunikaci s vašimi fanoušky i zákazníky.

Právě v marketingovém využití vidí Facebook velký potenciál. Vaši reklamní kampaň můžete například rozšířit o konkrétní soundmoji, a tím ho spojit s vaší značkou, díky čemu si ji uživatelé snáze zapamatují. Soundmojis umí k obsahu také připoutat pozornost a inspirovat uživatele, aby na něj reagovali podobným způsobem. Tím zase podpoříte engagement.

Pokud vás zajímá, jestli už máte soundmojis dostupné, stáhněte si nejnovější verzi Messengeru a klikněte na ikonu smajlíků. V menu pak uvidíte ikonu reproduktoru. Když na něj kliknete, uvidíte všechny varianty zvuků. Knihovnu soundmojis plánuje Facebook nadále rozšiřovat.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře