Meta experimentuje s vlastním obchodem s aplikacemi

24. 7. 2023Novinky

Meta testuje vlastní obchod s aplikacemi na Facebooku. Ten by vývojářům umožnil prezentovat jejich aplikace a uživatelům by usnadnil přímé stahování, aniž by museli opouštět sociální síť.

Meta plánuje umožnit stahování aplikací prostřednictvím reklam na Facebooku. Tím by mohla konkurovat největším internetovým obchodům s aplikacemi, jako je Google Play a App Store.

Tento krok, který se bude týkat pouze evropských uživatelů a vývojářů, je reakcí na připravovaný zákon EU o digitálních trzích (DMA). Ten bude vyžadovat, aby společnosti Google a Apple zpřístupnily své mobilní platformy alternativním metodám stahování aplikací. Díky tomu by Meta mohla převzít větší kontrolu nad distribucí aplikací a potenciálně také nad platbami v aplikacích.

Nový typ reklam má začít jako pilotní projekt s několika vybranými vývojáři aplikací pro Android již koncem tohoto roku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře