Meta pokročila v interoperabilitě zpráv

25. 9. 2024Novinky

Meta oznámila další kroky v procesu integrace zpráv třetích stran v EU. Ta uživatelům aplikací Messenger a WhatsApp umožní importovat konverzace z jiných aplikací.

v březnu Meta nastínila, jakým způsobem chce usnadnit interoperabilitu zpráv v souladu s novými předpisy EU. Podle aktu o digitálních trzích (DMA) jsou nyní velcí poskytovatelé služeb zasílání zpráv povinni umožnit interoperabilitu zpráv, aby se zajistilo, že nebudou nespravedlivě vytlačovat menší hráče.

A Meta nyní přechází do další fáze, kdy aktualizuje parametry a uživatelské rozhraní, aby mohla do svých aplikací přinášet zprávy třetích stran.

Meta zaprvé usnadní vyhledávání možnosti spojení s lidmi, kteří používají jiné aplikace, a to pomocí jasných ukazatelů. Ve WhatsAppu a Messengeru se objeví nová oznámení, která uživatele informují o chatech třetích stran. Meta bude uživatele také upozorňovat, kdykoliv bude k dispozici nová externí aplikace pro zasílání zpráv.

Zdroj: Meta

Meta přidává také nové vysvětlivky o chatech třetích stran a o tom, jak fungují a jak lidé mohou tuto možnost aktivovat.

Kromě toho Meta umožní oddělit zprávy poskytovatelů třetích stran od hlavních chatů. Tato funkcionalita bude volitelná. Buď si tedy můžete nechat posílat zprávy do jedné hromadné schránky, anebo si je nechat doručovat do samostatné složky.

Zdroj: Meta

A nakonec Meta do importovaných zpráv začleňuje spoustu funkcí včetně reakcí, přímých odpovědí, indikátorů psaní a potvrzení přečtení. Od příštího roku přidá také možnost vytváření skupin a do roku 2027 i hlasové a video hovory.

Zdroj: Meta

Podrobnosti o novinkách najdete na blogu Mety. Více informací o interoperabilitě zpráv získáte zde.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře