Meta představila nové interaktivní možnosti VR světa

15. 6. 2022Novinky

Další posun k metaverzu. Meta podniká nové kroky k větší interaktivitě svých prostředí virtuální reality. Nyní budete moci například pozvat přátele do prostředí Meta Horizon Home nebo vytvářet realističtější avatary.

Horizon Home

Prostor Horizon Home je první věc, kterou uvidíte, když si nasadíte náhlavní soupravu Meta Quest, a rovněž místo, kam se vracíte, když s průzkumem skončíte. Podpora interakce více lidí v aplikacích v rámci tohoto světa je nyní omezená. Aktuální verze v41 tak znamená krok směrem k dlouhodobé vizi Mety.

Uživatelé VR budou mít totiž brzy k dispozici nový způsob, jak pozvat své přátele, aby se připojili k prostředí VR a společně tu hráli hry, sledovali videa nebo jednoduše prozkoumávali nové virtuální světy.

Více se o Meta Horizon Home a jeho novinkách dozvíte v tomto videu.

Nový avatar

V rámci VR světa pracuje Meta také na nových fotorealistických avatarech a vyvíjí nové způsoby, jak vytvořit věrnější postavy. Už koncem loňského roku představila Codec avatary, což jsou v podstatě fotorealistická zobrazení vašeho fyzického já v digitální podobě.

Skvělá zpráva je, že Meta vyvinula i nový postup, který vám umožní vytvářet podobné fotorealistické avatary prostřednictvím současného mobilního zařízení.

Zdroj: Upload VR

Dříve to bylo možné pouze pomocí specializovaných zařízení MUGSY se 171 kamerami s vysokým rozlišením. Nejnovější technologie však dokáže vygenerovat avatara pomocí skenu z chytrého telefonu, jako je například jakýkoliv iPhone s funkcí FaceID.

Pokud vás zajímá více, podrobnosti se dozvíte ve zprávě Upload VR.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře