Meta spouští nové AI nástroje pro tvorbu videí a obrázků

20. 11. 2023Novinky

Meta představila dva nové nástroje generativní umělé inteligence, které usnadní tvorbu videí a obrázků na základě textových pokynů. Nástroje budou k dispozici na Facebooku a Instagramu a usnadní i úpravy přímo ve streamu.

Oba projekty vycházejí z výzkumného projektu Mety Emu AI, který zkoumá nové způsoby využití generativních podnětů umělé inteligence pro vizuální tvorbu.

Emu Video

První z nich se nazývá Emu Video a umožňuje vytvářet krátké videoklipy ve vysoké kvalitě na základě textových a/nebo obrazových podnětů.

Emu Video bude schopné vygenerovat 4sekundová videa o rozměrech 512 x 512, které poběží rychlostí 16 snímků za sekundu. Díky tomu je výsledek mnohem kvalitnější a působivější než předchozí proces vytváření videa z textu, který Meta předvedla v loňském roce.

Firmám tato novinka přináší zajímavou příležitost tvořit kreativy například na základě produktových fotografií spojených s textovou výzvou.

Za povšimnutí stojí také to, že v levém dolním rohu každého klipu je umístěn malý vodoznak, což je nový tag Mety uvádějící, že video vygenerovala umělá inteligence.

Emu Edit

Druhý nový nástroj se nazývá Emu Edit. Ten usnadní provádět vlastní, specifické úpravy v rámci vizuálních materiálů.

Nejzajímavějším aspektem tohoto projektu je, že funguje na základě konverzačních pokynů, takže nebudete muset zvýrazňovat tu část obrázku, kterou chcete upravit, ale pouze požádáte o úpravu tohoto prvku a systém pochopí, o kterou část vizuálu se jedná.

Podrobnosti o obou novinkách si můžete přečíst zde.

Meta zatím neuvedla, kdy budou k dispozici. O jejich zavedení vás budeme informovat.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře