Monetizace IGTV videí se blíží

10. 2. 2020Novinky

Pokud jste tvůrcem videí, zbystřete! Instagram začal testovat nové možnosti, jak bude možné zpeněžit video obsah v IGTV.

Jane Manchun Wong na svém twitterovém účtu zveřejnila informaci, že Instagram nyní testuje partnerský program, který umožní zpeněžit obsah v IGTV. Do videí bude nově možné přidat krátké reklamy. Jaké zásady bude program vyžadovat, není jasné, ale pravděpodobně mu budou předlohou ty facebookové.

Zdroj: Twitter Jane Wong

Sám Instagram testování nástroje pro monetizaci potvrdil, ale nechtěl uvést žádné další detaily. Není tedy jisté, zda a kdy Instagram tuto možnost zavede, nebo jak přesně bude fungovat. Zřejmá je ale jedna věc: Instagram pokračuje ve vylepšování IGTV a nadále se snaží přilákat větší počet uživatelů i tvůrců na jeho video platformu, se kterou by rád konkuroval YouTube.

Novinka by totiž s největší pravděpodobností přilákala mnoho tvůrců a velkých hráčů z jiných video platforem, protože by se IGTV stala dalším jejich zdrojem příjmů. Absence možnosti zpeněžení IGTV mnoho tvůrců v minulosti kritizovalo.

EDIT 16. 4. 2020: Instagram na konci března 2020 zahájil testování s vybranými tvůrci, kteří mají nyní možnost do svých IGTV videí přidat in-stream reklamy. Test bude probíhat během jara 2020.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře