WhatsApp přidává na desktop individuální audio a video hovory

4. 3. 2021Novinky

Komunikátor WhatsApp začal i ve své desktopové verzi podporovat individuální hlasové a video hovory. Tuto funkcionalitu plánuje brzy rozšířit také o skupinové hovory.

WhatsApp zaznamenal výrazný nárůst hovorů 1na1 v mobilní aplikaci, přičemž si všiml, že uživatelé často vedou delší konverzace. Například na Silvestra se tu uskutečnilo zhruba 1,4 miliardy audio a video callů.

Je proto logické, že WhatsApp tuto funkcionalitu zavádí i na větší obrazovce, což vám usnadní práci s kolegy i klienty. Stejně jako v mobilní apikaci jsou tyto hovory šifrované (end-to-end), takže je WhatsApp neslyší ani nevidí a vše probíhá v bezpečném prostředí.

Aby bylo volání na desktopu ještě užitečnější, funguje bez problémů na výšku i na šířku a zobrazuje se v samostatném okně, kde si můžete změnit jeho velikost. Okno je umístěné vždy v popředí, respektive navrchu obrazovky, aby vám nezapadlo mezi dalšími otevřenými okny a mohli jste se kdykoliv dostat k tomu, co právě potřebujete.

Podrobnosti a návody najdete na blogu WhatsAppu nebo v nápovědě.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře