WhatsApp umožní vyhledávat informace na Googlu

18. 8. 2020Novinky

WhatsApp zavedl novou funkcionalitu, která umožní okamžitě vyhledat kontext zprávy pomocí Googlu a ověřit si, zda je často přeposílaná zpráva pravdivá. Chce tím zpomalit šíření dezinformací.

Zprávy, které si přeposlalo mnoho uživatelů, začal WhatsApp označovat ikonou dvou šipek a popiskem Přeposláno. Teď si také můžete snadno zkontrolovat obsah předané zprávy. Stačí kliknout na tlačítko lupy v chatu a pomocí Googlu vyhledat doplňující informace nebo další zdroje obsahu.

V souvislosti se snahami zabránit šíření nepravdivých zpráv a lživého obsahu zavedl WhatsApp už v dubnu limit pro hromadné přeposílání zpráv.

Nová funkcionalita je dostupná už v Itálii, Velké Británii, Irsku, Španělsku, Brazílii, Mexiku a v USA, a to v nejnovější verzi aplikace pro iOS, Android a také ve webovém rozhraní WhatsAppu. Další regiony budou následovat.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře