Facebook zavádí testovací verzi virtuální platformy Horizon

24. 4. 2020Novinky

Loni v říjnu Facebook představil novou VR platformu Horizon. Jedná se o virtuální prostředí, které funguje na bázi komunity. Nyní, po několika měsících vývoje, Facebook spustil beta testovací verzi a začal zasílat pozvánky uživatelům, kteří si mohou VR sociální síť vyzkoušet.

Facebook Horizon je virtuální kreslený svět, kde se můžete setkávat s přáteli, hrát hry, budovat komunity, prozkoumávat nové prostředí, vytvářet vlastní zážitky a aktivity. Každý uživatel si může vytvořit avatary a vyjádřit tak svou individualitu. K virtuálnímu cestování můžete používat tzv. Telepody a bezpečnost zajišťují průvodci Horizon Locals. K tomu, abyste mohli platformu používat, potřebujete chytré brýle Oculus Rift.

K beta verzi Horizonu se můžete zaregistrovat. Přihlásíte se pomocí vašeho facebookového účtu, e-mailu nebo si vytvoříte účet Oculus.

Zdroj: Facebook

Facebook vidí ve virtuální realitě velký potenciál, protože může změnit způsob učení, komunikace, práce, ale i hraní a zábavy. Facebook do VR a do jejího vývoje vynakládá velké finanční prostředky a vlastní několik VR produktů, mezi které patří Facebook 360, Oculus, Portal, Quill nebo React 360.

Pokud jste měli možnost si vyzkoušet prostředí Facebook Horizon, můžete se s námi v komentářích podělit o vaše zážitky.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře