Novinky v Messengeru: přepínání účtů, Face ID, ankety a další

16. 6. 2020Novinky

Facebook přidává do Messengeru další funkcionality. Nově tu budete moci přepínat mezi osobním a firemním účtem. Facebook pokračuje i v propojování s Instagram zprávami. Experimentuje také s přístupem do inboxu pomocí Face ID. A v neposlední řadě znovu zavádí ankety.

Osobní vs. business účet

Facebook chce zrychlit komunikaci mezi uživateli a firmami. Proto do Messengeru přidává nový jednoduchý nástroj, který umožní rychle přepnout mezi osobním a business účtem.

Funguje to opravdu jednoduše. Když najedete na svou profilovou fotku v Messengeru a chvilku ji podržíte, zobrazí se možnost pro přepnutí do business inboxu.

Zdroj: Facebook

Facebook se k tomuto kroku rozhodl poté, co vyzkoumal, že 90 % správců stránek už beztak používá Messenger pro komunikaci s přáteli a rodinou. Navíc si nechtějí stahovat a spravovat další aplikaci pro komunikaci se zákazníky. Nadále však zůstává možnost odpovídat jim přes Správce stránek nebo Creator Studio.

Novinka je dostupná pro zařízení s iOS. V Androidu ji Facebook zavede během pár týdnů. Podrobnosti se dočtete na blogu Facebooku.

Integrace Instagram Direct

Facebook pokračuje ve svém plánu spojit dohromady všechny své komunikátory. Nejnověji testuje integraci Instagram Direct do Messengeru. Z inboxu Messengeru byste se tak měli snadno a rychle dostat do zpráv na Instagramu.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

K dispozici má být totiž nové menu, kde se objeví možnost Get Messenger in Instagram.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Novinku v hlavní aplikaci Messengeru pravděpodobně ještě neuvidíte, protože testování je teprve v rané fázi a Instagram ji testovacímu vzorku uživatelů dosud neuvolnil.

Face ID

Facebook také testuje novou funkcionalitu, která by měla lépe chránit vaše zprávy od zvědavých očí. Při vstupu do Messenger inboxu budete nově vyzváni k ověření vaší identity pomocí Face ID, Touch ID nebo přístupového kódu. Teprve poté se zobrazí schránka se zprávami.

Nástroj závisí na nastavení zabezpečení vašeho zařízení, takže stejným způsobem, jakým normálně odemykáte telefon, odemknete i Messenger. Nemůže se tak stát, že by se do vašich Messenger zpráv dostal někdo cizí, přestože bude váš telefon odemčený. Rovněž si můžete nastavit časové období, kdy bude nutné po opuštění aplikace znovu ověřit totožnost.

Zdroj: Facebook

Novinka se testuje na malém vzorku uživatelů, kteří používají zařízení s iOS.

Ankety

Do Messengeru se vrací také ankety. V Messengeru se znovu objevují po roce, co je Facebook tiše odstranil. Nově jsou k dispozici pouze ve skupinových chatech, kde mají novou podobu a umožňují atraktivní formou zjistit názor ostatních.

Pokud chcete vytvořit anketu, klikněte na ikonku + v okně konverzace a vyberte možnost Ankety. Přidejte otázku a možné odpovědi a klikněte na Vytvořit anketu. Hotovo.

Zdroj: Facebook

Ankety jsou už k dispozici ve Facebook Messengeru na Androidu, iOS, desktopu i na webu. Podrobnosti si přečtěte na blogu Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře