Instagram testuje vytváření vlastních koláží a nové sdílení hudby

2. 9. 2024Novinky

Instagram experimentuje s novou automatickou funkcí, která by využívala obrázky z fotogalerie vašeho mobilního zařízení k vytváření koláží, které byste pak mohli v aplikaci sdílet. Instagram také zkoumá nový proces sdílení hudby prostřednictvím nástroje Spotify.

Koláže

Některým uživatelům se už na Instagramu zobrazuje nové oznámení, které odkazuje na novou funkci Collages. Ta vyzývá k vytvoření vlastní koláže z obrázků, kterou pak mohou sdílet v chatech.

Zde jsou dvě podoby, jak se výzva v aplikaci zobrazuje:

Zdroj: Lindsey Gamble a Lia Haberman

V současné době je tato funkce v prvotní fázi testování a zatím není šířeji k dispozici.

Hudba

V posledních několika měsících přidal Instagram také řadu nových funkcí souvisejících s hudbou. K dispozici je například nálepka Add Yours Music, hudba v carousel postech s videi a nejnověji i hudba v profilech. A nyní zkouší další hudební prvek.

Instagram totiž testuje novou integraci se službou Spotify, která by uživatelům umožnila průběžně zobrazovat poslouchanou skladbu prostřednictvím poznámek ve schránce Instagram Direct. Díky tomu by vaši sledující věděli, co v danou chvíli posloucháte.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Funkcionalita by byla volitelná a v případě, že ji využívat nechcete, ji jednoduše zakážete. Pokud byste však na danou skladbu chtěli upozornit, bylo by možné ji v „bublině“ Instagram Notes sdílet.

Jedná se o drobný, leč zajímavý prvek, který by nabídl více možností hudby na Instagramu, což oslovuje především mladší publikum.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře