Instagram přidává nové interaktivní nálepky

7. 5. 2024Novinky

Instagram přidal čtyři nové interaktivní samolepky, které budou dostupné ve Stories. Slibuje si od nich větší zapojení a interakci uživatelů.

Add Yours Music

První nálepkou je Add Yours Music, která uživatelům umožní reagovat na příběh skladbou.

V podstatě se jedná o podobnou funkcionalitu, jakou nabízí předchozí samolepka Add Yours, jež umožňuje do příběhu přidat vlastní šablonu.

Nyní Instagram umožňuje vložit i hudbu, aby využil trendu, který je mezi uživateli populární. Hudba totiž v současnosti hraje klíčovou roli v zapojení na sociálních sítích.

Zdroj: Instagram

Polaroid

Instagram také přidává novou možnost podobnou polaroidovým rámečkům, která z vašich fotografií vytvoří fotku ve stylu old-school.

Nejzajímavějším prvkem přitom je, že divák musí zatřást telefonem, aby se obrázek zobrazil.

Zdroj: Instagram

Reveal

Další na řadě je nálepka Reveal, která se zviditelní pouze tehdy, když vám divák pošle přímou zprávu.

Při tvorbě příběhu s touto nálepkou vás Instagram vyzve, abyste zadali otázku či nápovědu, co by vaši sledující mohli najít za rozmazaným obrázkem. Diváci vám následně budou muset poslat DM, díky které se jim vaše story odhalí celé. Každou zprávu však nebudete muset schvalovat zvlášť; obrázek se po odeslání zviditelní automaticky.

Pokud chcete vidět, jak se příběh bude zobrazovat, klikněte na ikonu náhledu v levém dolním rohu.

Zdroj: Instagram

Cutouts

A nakonec Instagram globálně spouští nálepku Cutouts, která umožňuje vytvořit nálepku z libovolného prvku na fotografii, kterou následně můžete použít v dalších kontextech a kompozicích.

Výstřižky jsou pro některé uživatele dostupné již od ledna a nyní je budou mít k dispozici všichni uživatelé.

Zdroj: Instagram

Instagram tak přidává další způsoby, jak můžete zatraktivnit své Stories, aby vzbudily větší zájem a přiměly více uživatelů k zapojení.

Podrobnosti o novinkách se dozvíte na blogu Instagramu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře