Instagram radí, jak zlepšit výkonnost obsahu

9. 9. 2024NávodyNovinky

Zajímá vás, jak můžete vylepšit výkonnost vašeho obsahu na Instagramu? Sociální síť se podělila o několik rychlých tipů, které vám pomohou podpořit dosah a přilákat nové sledující.

Instagram se zaprvé věnuje opětovnému umisťování obsahu v různých formátech. Podle něj opakované sdílení videí Reels ve Stories dokáže rozšířit jejich dosah.

Podle Instagramu sice příspěvky ve feedu mají obvykle větší dosah než příběhy, a to proto, že se denně zveřejní velké množství Stories, takže je zde mnohem větší konkurence než ve feedu. Obecně ale platí, že se tyto dosahy sčítají, což vašemu obsahu pomáhá.

Instagram se také podělil o tip na collab posty, tedy příspěvky ve spolupráci, které podle něj vykazují lepší výkon, pokud žádost o spolupráci odešle účet s větším počtem sledujících.

Obecně je sice hodnotící systém collab postů více nakloněn původnímu autorovi než osobě, která spolupráci přijme. Nicméně pokud se spojíte s většími účty, než jste vy sami, bude mít váš obsah i tak větší dosah než bez této spolupráce.

Podrobnosti o obou tipech najdete zde. O collab postech se podrobněji dozvíte i zde.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře