Instagram spouští nové profilové karty

16. 10. 2024Novinky

Po několika měsících testování s vybranými tvůrci Instagram oznámil, že globálně zavádí nové profilové karty. Ty představují jednoduchý způsob, jak můžete svůj profil propojit s dalšími sledujícími.

Instagram testoval nové karty od srpna a nyní jsou k dispozici všem uživatelům. Jedná se o digitálně otočné panely, které na jedné straně poskytují QR kód pro okamžité propojení a na druhé straně přehled a shrnutí profilu.

Přehled nabízí váš profilový obrázek a bio. Uvedena je v něm v případě tvůrců také kategorie profilu a externí odkazy.

Zahrnout můžete také skladbu, která se přehraje při otevření karty, a upravit pozadí karty pomocí obrázku podle vlastního výběru.

Zdroj: Social Media Today

Instagram uvádí, že nové karty pomohou tvůrcům navázat spojení se značkami prostřednictvím jednoduchého, sdíleného shrnutí toho, kdo jsou. Zároveň je lze použít ke sdílení s přáteli a představení se ve skupinách.

Instagram zavedl profilové karty s QR kódy už v roce 2018. Od té doby vyzkoušel několik různých formátů a podob. V červnu přidal QR kódy také do Channels.

Nové profilové karty jsou k dispozici v nejnovější verzi aplikace. Dostanete se k nim přes možnost Sdílet profil na svém profilu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře