Creator Studio nabídne nové funkce

12. 1. 2022Novinky

Facebook přidává do Creator Studia dva nové prvky. Najdete tu jednak možnost zvýrazněného náhledu video příběhů a jednak nový způsob náhledu obsahu v kanálu příspěvků.

Hlavní novinkou v nástroji Creator Studio jsou náhledy video příběhů, které můžete zveřejnit na Facebooku a/nebo Instagramu.

Aplikace z vašeho videa zvýrazní 20sekundový úsek, díky kterému můžete ve Stories feedu ještě více zaujmout.

Zdroj: Matt Navarra

Postup je zatím poměrně jednoduchý. Creator Studio automaticky zvýrazní náhledovou část videa, se kterou můžete pohybovat. Nelze ji ovšem upravovat ani ji vytvářet. Pouze vyberete segment z videa, který chcete použít jako náhled.

Po výběru tohoto náhledu můžete klip zveřejnit ve Stories, načež v dolní části panelu se zobrazí CTA tlačítko Zobrazit více, které diváky přesměruje na hlavní video.

Zdroj: Matt Navarra

Druhou novinkou v Creator Studiu je zobrazení timeline pro zveřejněné příspěvky na stránce, která poskytne větší přehlednost o tom, jak vaše posty vypadají v uživatelských feedech.

Jedná se tak o další prvek pro správu stránek na Facebooku a Instagramu, který mimo jiné nabízí rozšířené možnosti úprav a přizpůsobení.

Zdroj: Matt Navarra

Facebook zavádí obě novinky postupně.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře