Messenger má nový design a testuje automatické sdílení stavu

12. 5. 2020Novinky

Facebook zavádí nový design Messengeru, o kterém hovořil od roku 2018 a který má za cíl udělat aplikaci přehlednější. A právě testuje možnost sdílení automatického stavu v rámci Messengeru.

Facebook odstranil kartu Objevit. Hlavními ovládacími prvky jsou teď Chat a Lidé, které se zaměřují na soukromé konverzace. Karta Stories je umístěná v záložce Lidé na první pozici, abyste měli příběhy v Messengeru více na očích.

Facebook uvedl, že všechny provedené změny jsou navržené tak, aby byla aplikace jednodušší. Novou aktualizaci budou mít postupně k dispozici všichni uživatelé. 

Zdroj: Socialmediatoday

Druhou novinkou je funkce pro sdílení aktuálního stavu na Messengeru, kterou Facebook v současné době testuje. Po aktivaci funkcionality budete mít díky sledování polohy možnost sdílet, kde se nacházíte, co děláte nebo jaké počasí je v místě vašeho výskytu. V Messengeru si pak budete moci vybrat, s kým budete chtít tyto statusy sdílet. S podobnou funkcí pracuje i instagramová aplikace Threads from Instagram.

Zdroj: Twitter Jane Wong

 

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře