Facebook poprvé spustil Audio Rooms

16. 6. 2021Novinky

Facebook představil Audio Rooms v dubnu a vypadá to, že uživatelé je budou mít k dispozici co nevidět. Facebook je totiž včera poprvé otestoval na živo a vy se můžete podívat, jak vypadají a co všechno umí.

První Facebook Audio Room hostil zakladatel sociální sítě Mark Zuckerberg a na „pokec“ si přizval další členy vedení Facebooku. Audio místnost byla dostupná zatím jen v USA a na krátký čas, ale i tak poskytla několik nových poznatků o tom, jak budou Facebook Audio Rooms fungovat a kam se bude ubírat jejich vývoj.

Facebook Audio Rooms mají takřka identický formát jako konkurenční Clubhouse nebo Twitter Spaces. Do místnosti se připojíte prostřednictvím události na Facebooku, kde mohou uživatelé označit svůj zájem a zaregistrovat se k připomenutí, když se místnost otevře.

Zdroj: Social Media Today

Samotná Audio Room pak zobrazuje řečníky v profilové bublině v horní části obrazovky. Pod nimi najdete seznam přítomných uživatelů, které řečníci sledují, a pod nimi pak seznam ostatních posluchačů. Aktivní řečník je vždy označený zařícím prstencem kolem své bubliny.

V místnosti můžete používat Reactions, které putují na obrazovce stejným způsobem jako v live streamech. V menu pak najdete automatické titulky a další funkcionality, které jsou pro audio nástroje běžné. Uživatelé rovněž vidí, které místnosti jsou právě otevřené a kde probíhá diskuse – pomocí statusu v mobilní aplikaci Facebooku.

Zdroj: Matt Navarra

Edit: Facebook již začal Audio Rooms oficiálně zavádět. Více se dozvíte v článku Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře