Facebook ruší témata ve skupinách

7. 3. 2023Novinky

Meta oznámila, že tematické hashtagy, které definují správci skupin na Facebooku, přestanou být k dispozici. Změna by měla nastat od příštího měsíce.

Témata u příspěvků ve skupinách na Facebooku zavedla Meta v roce 2020. Tento formát usnadňuje správcům i členům skupin kategorizaci a procházení obsahu.

V současnosti však Facebook rozesílá správcům upozornění, že tato možnost brzy zmizí.

Správci tak od 3. dubna nebudou moci přidávat tematické hashtagy k příspěvkům jiných uživatelů, ani spravovat seznam těchto hashtagů ve skupině. Od 3. května pak nebudou moci stahovat témata, která přidali do cizích skupinových příspěvků.

Nadále však může kdokoliv přidávat klasické hashtagy do vlastních příspěvků ve skupině. Po výběru hashtagu se pořád zobrazí další příspěvky, které tento daný hashtag používají.

Zdroj: Matt Navarra

Nejedná se tedy o zásadní změnu, pouze se snižuje možnost správců skupin kategorizovat různé diskuse.

Zdroj: Social Media Today

Meta tak činí z důvodu, že tato možnost nebyla úplně oblíbená – zřejmě proto, že vyžaduje další práci správce a nutnost správně kategorizovat každý jednotlivý příspěvek. Původní myšlenka byla taková, že by administrátoři přidělili skupině rozsah definovaných témat a členové by pak mohli tyto tagy používat pro navigaci v rámci komunity. Zdá se však, že členové skupin je buď nepoužívají, nebo se o to správci nestarají.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře