Novinky pro správce skupin: Hashtagy, pozastavení aktivit, zpětná vazba a další

16. 12. 2020NovinkyNovinky

Vlivem současné doby se používání Facebook skupin mění. A s tím musí správci udržet krok. Facebook proto nabídne nové nástroje, díky kterým budete moci spravovat skupiny ještě efektivněji. Čeká vás nový způsob kategorizace témat, možnost pozastavit aktivity členů, zpětná vazba na zamítnuté příspěvky či lepší kontrola aktivit.

Tematické hashtagy

Facebook mění formát témat ze značek na hashtagy. To správcům i členům usnadní kategorizaci a procházení obsahu.

Podle Facebooku jsou totiž právě komunity domovem mnoha cenných konverzací, postřehů a nápadů. Aby se v nich ale členové vyznali a rychle našli to, co je zajímá, je potřeba změnit způsob zadávání témat.

Témata mohou vytvářet správci i členové během vytváření příspěvků, a to přidáním hashtagů do klíčových slov nebo frází. Když pak ostatní na tato témata kliknou, zobrazí se jim přehled příspěvků, které dané téma obsahují.

Správci samotní mohou do příspěvků členů přidat až 5 témat. Pokud je aktivováno schválování příspěvků, mohou tak učinit už ve frontě nevyřízených příspěvků.

Zdroj: Adweek

Nejdůležitější a nejrelevantnější témata lze připnout. Členové je uvidí v sekci Přidat téma během vytváření příspěvků a rovněž v horní části seznamu témat. K němu se dostanete pomocí tlačítka Témata v horní části skupiny.

Správci, kteří využívají stávající verzi označování témat, dostanou možnost začít používat novou verzi hashtagů a přesounout stávající tagy do nového formátu.

Pozastavení aktivit

Pokud z nějakého důvodu potřebujete dočasně pozastavit aktivity ve skupině, Facebook vám to nově umožní. Budete moci stopnout komentování, zveřejňování příspěvků, reakce nebo žádosti o připojení ke skupině. Členy na to můžete upozornit pomocí speciálního příspěvku, který s nimi nasdílíte.

Záleží přitom jen na vás, jak dlouhá tato pauza bude. Můžete si zvolit i datum, kdy Facebook aktivity automaticky obnoví.

Zpětná vazba

Pokud odmítnete zveřejnit příspěvky, které vyžadují vaše schválení, můžete teď přidat zpětnou vazbu s vysvětlením, proč jste tak učili. Můžete také sdělit, která pravidla skupiny daný uživatel porušil.

Autoři těchto příspěvků si pak mohou feedback zobrazit, provést změny a příspěvek znovu odeslat. To, kdo konkrétně poskytl zpětnou vazbu, neuvidí, protože Facebook mu zobrazí pouze informaci, že ji sdílel správce.

Kontrola z jednoho místa

Změn se dočká i sekce Záznamy o aktivitách. Přibudou do ní nové detaily, které vám z jediného místa poskytnou kontext potřebný ke kontrole aktivit. Po kliknutí se vám zobrazí podrobnosti o příspěvcích a žádostech o členství, které byly schváleny i zamítnuty. Najdete tu také všechny zpětné vazby, které správci členům poskytli.

Novinky budou k dispozici v mobilní aplikaci Facebooku na zařízeních s Android a iOS a také na webové stránce Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře