Facebook testuje nové Instagram Creator Studio

20. 5. 2019Novinky

Facebook v loňském roce spustil Creator studio, do kterého bude přidávat novou záložku Instagramu. Nová funkce je v procesu testování a má ji tak zatím k dispozici jen určitý počet uživatelů.

V prostředí Facebook Creator Studia uvidíte malé logo Facebooku a nově i logo Instagramu. Uživatel si bude moci z jednoho místa pohodlně přepínat prostředí, ve kterém bude chtít pracovat.

Pomocí Instagram Creator Studia budete moci:

  • spravovat příspěvky
  • analyzovat metriky týkající se engagementu a vašeho publika (kdy je aktivní, demografické ukazatele)
  • řídit zprávy z jednoho společného inboxu – bude také možné rozpoznat TOP followery

Podmínkou je mít propojený účet Instagramu s Facebookem.

Zdroj: Matt Navarra

Všechny přehledy, které budou v novém Creator Studiu, jsou dostupné v mobilní verzi business profilů Instagramu, ale z desktopu není možné si je zobrazit. Pokud se sociálními sítěmi pracujete převážně z počítače, budete mít k nástrojům z Creator Studií Facebooku a Instagramu pohodlnější přístup.

V případě, že nový panel Instagramu už vidíte, jste součástí testovacího vzorku. Kdy bude Instagram Creator Studio zpřístupněno všem uživatelům, není zatím jasné.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře