Facebook testuje nové statistiky příspěvků ve skupinách

17. 8. 2020Novinky

Facebook přidá do skupin další prvek. Nové přehledy zobrazí úspěšnost příspěvků a nabídnou větší kontext, jak lidé reagují na aktualizace.

Díky novým analytikám získají správci skupin ještě větší povědomí o tom, kolik unikátních uživatelů daný příspěvek vidělo nebo na něj zareagovalo komentářem, sdílením, kliknutím či reakcí. Každý post také ukáže počet členů, kteří jsou ve skupině aktivní v moment zveřejnění příspěvku. To je klíčový ukazatel pro dosah a zaujetí.

Řadu metrik u příspěvků ve skupině můžete vidět už dneska. Novinka ale ukazuje statistiky z nového úhlu pohledu a přidává i některé doplňkové metriky, jako je počet zobrazení fotky, schování příspěvku nebo aktivních uživatelů. Uživatel je přitom považovaný za aktivního v době zveřejnění příspěvku, pokud si za posledních 28 dní prohlédl obsah ve skupině nebo v News Feedu.

Zdroj: Matt Navarra

Nové přehledy se zatím testují na malém vzorku skupin a zpřístupnit všem by se měly za pár měsíců. Podívejte se, jestli je už také máte k dispozici.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře