Facebook zavádí videa Reels i ve své aplikaci

30. 9. 2021Novinky

Zatím je nabízel pouze Instagram, nyní přichází na řadu Facebook. Krátká videa Reels si nově budete moci užít také přímo na Facebooku. V souvislosti s nimi spouští sociální síť ještě novinky pro skupiny či bonusový program pro tvůrce.

Reels na Facebooku

Oblíbený formát videí Reels testoval Facebook ve své hlavní aplikaci už pár měsíců a teď je zpřístupňuje více uživatelům. Videa se tu podobně jako na Instagramu mohou skládat z hudby, zvuků, efektů a dalších prvků, které Reels nabízejí.

Velkou výhodou Reels je, že se mohou dostat ke každému, nejen k vašim stávajícím sledujícím. Lidé vás mohou objevit na základě svých zájmů i trendů, které jsou zrovna populární – a to jak v horní části News Feedu vedle Stories a Rooms, tak v nové specializované sekci či ve skupinách.

Zdroj: Facebook

Přímo z videa pak snadno přejdete ke sledování daného tvůrce, můžete spot lajkovat, komentovat anebo ho sdílet s přáteli.

Facebook momentálně zpřístupnil Reels všem uživatelům v USA, ale globální rozšíření by mělo přijít co nevidět.

Reels ve Facebook skupinách

Právě ve skupinách nacházejí Reels nejzajímavější příležitosti. Můžete je totiž přímo sdílet do skupin, kde jste členem. Facebook tu navíc zavádí nové nastavení Single Theme, díky kterému bude jednodušší vyzvat členy, aby sdíleli i svá videa. Tím podpoříte engagement a interakce v komunitě.

Zdroj: Facebook

Facebook vs. Instagram

A tím novinky nekončí. Facebook rozšířil také test doporučování Instagram Reels na Facebooku. Důvod je evidentní. Sociální síť chce nabízet větší množství video obsahu, aby nalákala více diváků, a zároveň dala tvůrcům větší možnosti ukázat se napříč aplikacemi.

Zdroj: Facebook

Reels Play

A pro tvůrce má Facebook ještě jednu novinku. Spouští totiž nový bonusový program Reels Play, který vám pomůže vydělávat peníze za sledování vašich videí. Program se vztahuje na Facebook i Instagram a bude oprávněné autory vyplácet na základě výkonu jejich spotů. Abyste na výdělek dosáhli, musí vaše video získat během 30 dnů alespoň 1 000 zhlédnutí.

Program je zatím pouze pro zvané. Pozvánku můžete obdržet v oznámeních na Facebooku nebo v Creator Studiu, případně se můžete sami zaregistrovat zde.

Podrobnosti o všech novinkách týkajících se Reels najdete na blogu Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře