Instagram mění podobu mřížky v profilech

19. 8. 2024Novinky

Instagram v současné době testuje nové vertikální zobrazení mřížky na profilech uživatelů, které přechází z tradičních čtvercových miniatur na snímky zobrazené na výšku. Tato změna by mohla vést k výrazné změně vaší strategie zveřejňování příspěvků.

Některé profily na Instagramu již mají tento nový, aktualizovaný formát gridu k dispozici. Jeho podoba lépe ladí s formátem videí, zejména pak s reely.

V podstatě se tak jedná o mřížku Reels, ale převedenou do hlavního kanálu, přičemž všechny vaše příspěvky se automaticky nastaví tak, aby se novému zobrazení přizpůsobily.

Zdroj: Lindsey Gamble

Tato novinka se pravděpodobně brzy dostane ke všem uživatelům, protože ji Instagram už oficiálně potvrdil.

Podle Instagramu totiž pochází čtverce ještě z dob, kdy jste do aplikace mohli nahrávat pouze čtvercové fotografie. Nyní v době, kdy drtivá většina tvůrců nahrává obsah na výšku (tedy fotku ve formátu 4:3 nebo video ve formátu 9:16), je ořez do čtverce pouze práce navíc. Proto Instagram chystá změnu a vymýšlí, jak tento přechod zvládnout.

Tato aktualizace na Instagramu dává smysl, jen je třeba si uvědomit, že může změnit celý váš přístup k prezentaci obsahu na profilu. Dá se také očekávat, že se výrazně změní přístup k publikování.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře