Instagram omezil propagaci carouselů s fullscreen obrázky

18. 7. 2024Novinky

Pro inzerenty, kteří chtějí využít nové carousel příspěvky s proměnlivou velikostí obrázků, má Instagram špatnou zprávu. Příspěvky, které obsahují fullscreenové obrázky, není možné sponzorovat.

V červnu zavedl Instagram novinku, v jejímž rámci umožnil nahrávat carouselové příspěvky s obrázky různých velikostí. K dispozici je tu mimo jiné i možnost obrázku ve velikosti celé obrazovky.

Byla to vítaná aktualizace, protože uživatelé i značky získali více možností, jak s tímto oblíbeným formátem obsahu pracovat.

Zdroj: Ahmed Ghanem

Nyní však Instagram přichází s omezením, kvůli kterému není možné posty obsahující obrázky s poměrem stran 9:16 boostovat.

Zdroj: Ahmed Ghanem

Pokud chcete zvýšit dosah carouselu s fullscreen obrázkem, zobrazí se v aplikaci chybová zpráva, že to nelze provést.

Zatím není jasné, zda se jedná o finální stav, nebo o počáteční test, ani do jaké míry toto omezení ovlivní propagaci carousel příspěvků. Instagram zatím více informací neposkytl. Jakmile je budeme mít k dispozici, dáme vám vědět.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře