Instagram testuje textové překryvy a formátování obrázků v carouselech

6. 6. 2024Novinky

Instagram experimentuje s novými prvky v carouselových příspěvcích. Nyní můžete přidávat textové překryvy na jednotlivé obrázky a měnit formát fotografií v zobrazení.

Textové překryvy

V rámci nástroje pro tvorbu carousel příspěvků můžete nyní přidávat popisky, které překrývají obrázek příspěvku.

Díky tomu se vám otevírá řada dalších možností prezentace vašich služeb a produktů. Novinku lze využít například pro vysvětlivky, návody a podobně.

Zdroj: Canditas & Nas Wander

Jedná se o poměrně jednoduchý, ale zajímavý doplněk, který rozšíří vaše kreativní možnosti na Instagramu.

Změna formátu obrázků

Stejně jako druhá novinka. Při tvorbě carouselů můžete nyní zvolit také různé podoby zobrazení obrázků. Na výběr jsou přitom tři možnosti:

  • původní – fotografie se zobrazí v plné velikosti
  • portrét – fotografie se ořízne na výšku / vertikální prezentaci
  • čtverec – fotografie se ořízne na formát 1:1

Po změně velikosti si snímky v rámci carouselu tento formát zachovají.

Zdroj: Lindsey Gamble

Tím Instagram nabízí rozšířené možnosti sdílení různých typů obsahu a dál rozšiřuje kreativní možnosti tvorby atraktivního obsahu v aplikaci.

Právě carouselové příspěvky jsou velmi oblíbeným formátem obsahu na Instagramu, proto není divu, že jim sociální síť věnuje stále větší pozornost. Naposledy přišel například s možností komentovat konkrétní část carouselu, rozšířil počet obrázků v carousel příspěvcích a carousel formát testuje také ve videích Reels.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře