Instagram přidává hudbu do profilů

27. 8. 2024Novinky

Instagram zavádí novou funkcionalitu, díky které můžete do svého profilu zahrnout skladbu. Rozšiřuje tím možnosti pro tvůrce, jak zaujmout sledující, a uživatelům přináší další uživatelský zážitek v aplikaci.

Hudba, kterou pro svůj profil vyberete, může být vaše oblíbená skladba nebo audio, které vás definuje či jiným způsobem ozvláštní vaši prezentaci na sociální síti.

Vybraná profilová skladba se v aplikaci nepřehrává automaticky a zůstane na vašem profilu tak dlouho, dokud ji nevyměníte.

Zdroj: Instagram

Jedná se o drobný doplněk, který však v širším měřítku dává smysl. Hudba se totiž stala klíčovým prvkem Instagramu a svědčí o tom i další novinky, které sociální síť v poslední době zavedla. V červenci Instagram například umožnil přidat do Reels až 20 skladeb, v červnu přidal hudbu do carousel příspěvků s videi a v květnu zavedl novou hudební nálepku do Stories.

Také Meta v nedávné době oznámila novinku na poli hudby – rozšířila totiž licenční smlouvu se společností Universal Music, díky čemuž může používat hudbu jejích umělců ve svých aplikacích více způsoby. Nové možnosti hudby tak budou k dispozici nejen na Instagramu a Facebooku, ale nově například i v aplikaci WhatsApp. Aktualizace se týká také neoprávněného používání hudebního obsahu generovaného umělou inteligencí, aby respektovala ochranu autorských práv, lidskou kreativitu a spravedlivé odměňování umělců a autorů písní.

Podrobnosti o novince na Instagramu najdete zde.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře