Instagram přidává nástroje, které pomohou získat zpět přístup k uzamčeným účtům

20. 12. 2022Novinky

Instagram přidal několik nových nástrojů, které uživatelům pomohou získat zpět přístup k zablokovaným účtům. Kromě toho přichází s novými opatřeními, která omezí možnost vydávat se za někoho jiného.

Instagram chce pomoci uživatelům dostat se snáze zpět do jejich profilů. Proto zřídil nové centrum pro obnovu účtů, které vás provede procesem, jak získat váš účet zpět.

Pokud zjistíte, že je s vaším účtem něco v nepořádku, můžete přejít na stránku Instagram.com/hacked, kde zjistíte všechny potřebné informace k jeho obnově. Tato stránka funguje standardně na mobilním zařízení i na desktopu.

Zde si budete moci vybrat, co je podle vás za problém – zda se domníváte, že vás někdo hacknul, zapomněli jste heslo, ztratili jste přístup k dvoufaktorovému ověřování nebo jestli byl váš účet deaktivován. Poté budete moci provést řadu kroků, které vám pomohou získat zpět přístup.

Pokud máte více účtů, budete si moci vybrat, kterého z nich se problém konkrétně týká.

V souvislosti s tím Instagram rozšířil přístup k procesu potvrzování přátel, který vám umožní obrátit se na někoho z vašeho okolí, kdo potvrdí vaši identitu, pokud skončíte se zablokovaným účtem. Díky tomu si budete moci vybrat dva ze svých přátel na Instagramu, kteří ověří vaši totožnost a dostanou se zpět do vašeho účtu.

Tuto funkcionalitu mají nyní k dispozici všichni uživatelé.

Zdroj: Instagram

Instagram rovněž přidává nová opatření, která bojují proti vydávání se v aplikaci za někoho jiného. K dispozici budou i nová upozornění na pochybné kontakty a rozšířené zobrazování ověřovacích odznaků.

Instagram nyní testuje zasílání varování, pokud vás účet, u kterého má podezření, že se za někoho vydává, požádá o sledování. V následujících měsících bude také posílat varování, pokud vám účet, který se může vydávat za firmu, pošle přímou zprávu.

Zdroj: Instagram

Ověřovací odznaky se budou zobrazovat na více místech v aplikaci. Díky tomu můžete rychle zjistit, zda je účet, se kterým komunikujete, autentický. Kromě profilů můžete nyní ověřené modré odznaky vidět i ve Stories, přímých zprávách a brzy i ve feedu.

Zdroj: Instagram

Podrobnosti se dozvíte na blogu Instagramu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře