Instagram umožní zapojit se do Stories vlastními šablonami

20. 12. 2023Novinky

Instagram dává uživatelům novou možnost vytvářet z příběhů vlastní šablony. Ty poskytnou další způsob, jak se kreativně vyjádřit a vyvolat zapojení na základě konkrétních vybraných parametrů.

Instagram představil novou funkcionalitu Add Yours ve Stories. Díky ní můžete z kteréhokoliv příběhu vytvořit šablonu. Do ní pak můžete připínat GIFy, fotky z galerie obrázků, texty, kvízy, výzvy a další náležitosti, které nabízejí stávající nástroje v aplikaci.

Chcete-li vytvořit šablonu, nejprve do příběhu přidejte všechny GIFy, text nebo obrázky, které chcete, aby byly její součástí. Poté vyberte možnost Přidat vlastní šablony z nabídky nástrojů Stories a zvolte prvky, které chcete připnout jako součást šablony.

Jako základ nebo inspiraci můžete použít také vlastní šablony Instagramu, které vygenerujete kliknutím na ikonu kostek ve spodní části obrazovky kompozitoru.

Zdroj: Social Media Today

Odtud ji můžete zveřejnit ve svém příběhu, kde se poté zobrazí výzva pro ostatní uživatele, aby se podělili o vlastní názor.

Zdroj: Social Media Today

Instagram věří, že tím odstartuje zcela nový trend. Nástroj bude mít totiž k dispozici více než miliarda uživatelů, kteří dostanou možnost tvořit nové podněty a příležitosti k zapojení.

Novinka je již dostupná v nejnovější verzi aplikace.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře