Instagram testuje nahrávání delších Reels

31. 8. 2023Novinky

Instagram začal experimentovat s delšími klipy Reels. Nyní interně testuje možnost nahrávat tříminutová a desetiminutová videa.

Instagram se touto novinkou v podstatě vrací k možnosti, kterou odstranil na začátku loňského roku, kdy vyřadil z provozu platformu videí IGTV.

Nyní však možnost dlouhých videí vrací zpět a v nové podobě. Vše by probíhalo pod hlavičkou Reels, což by uživatelům poskytovalo integrovanější, zjednodušený zážitek z videí. Od IGTV se novinka liší tím, že aby si lidé mohli prohlédnout dlouhý obsah, nemusejí klikat na jiné sekce.

Instagram uvádí, že novinku testuje v souladu se současným trendem. Krátká videa byla totiž klíčová v době, kdy byla poprvé dostupná online. Pak se stopáže klipů začaly postupně prodlužovat a nakonec přešly do živého vysílání a obsahu podobného tomu televiznímu. To uživatele nakonec přestalo bavit a opět se vrátili ke krátkým videím. Ta se stala módou s nástupem Stories, Vines a nakonec i Reels. Nyní se znovu postupně vracejí dlouhé nebo středně dlouhé klipy.

Instagram zatím neoznámil, kdy delší Reels zavede. Budeme vás ale informovat.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře