Instagram upravil navigační menu v aplikaci

22. 7. 2024Novinky

Postupem času se stále více zapojení na Instagramu přesouvá do přímých zpráv. Instagram se s tím snaží držet krok, proto nyní v mobilní aplikaci testuje upravené menu, které více odpovídá současným trendům používání sociální sítě.

Instagram se o trend soukromého sdílení obsahu snaží opřít stále novými funkcemi. Představil například chatovací widgety, živé přenosy pouze pro blízké přátele a novinky v Channels nebo Notes. A nyní experimentuje s ještě výraznější změnou.

Některým uživatelům se nově ve spodní liště funkcí objevuje ikona pro zasílání zpráv (DM). V hlavním uživatelském rozhraní je tato ikona prohozená s vytvářením příspěvků, přičemž tlačítko pro vytváření + se přesunulo do pravého horního rohu a šipka pro zasílání zpráv našla výraznější místo uprostřed spodního panelu funkcí.

Zdroj: Jasmine Enberg

V české verzi aplikace došlo ještě k jiné úpravě, a to, že se prohodily ikony pro zasílání zpráv (ta je nyní umístěna vlevo dole) a lupa pro vyhledávání obsahu (ta je nyní umístěna vpravo nahoře).

Oběma verzemi Instagram klade důraz na sdílení DM, ke kterým se uživatelé v posledních měsících stále více přiklánějí a naopak se odklánějí od zveřejňování příspěvků ve feedu nebo Stories (v DM se denně sdílí více fotografií a videí než jinde).

DM se tedy staly primárním kanálem pro interakci mezi uživateli. Instagram chce upraveným menu zjednodušit používání aplikace a přizpůsobit se chování uživatelů, zároveň je chce přimět k ještě většímu zapojení.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře