Instagram zavádí nové nástroje pro zvýšení engagementu

14. 12. 2022Novinky

Meta oznámila několik nových nástrojů, které připravuje pro Instagram. Ty mají podpořit zapojení uživatelů a přimět je sdílet více osobních interakcí v aplikaci.

Poznámky

Prvním z nich jsou Poznámky, které představují novou možnost podnětů ke konverzaci. Poznámky najdete hned nad vašimi zprávami v doručené poště IG Direct v podobném zobrazení jako Stories. Budou upozorňovat na témata, o kterých se můžete bavit s vašimi kontakty.

Poznámky mají formu krátkých příspěvků o délce do 60 znaků a obsahují pouze text a emotikony.

Chcete-li zanechat poznámku, přejděte do horní části IG Direct a vyberte sledující, které taktéž sledujete, nebo lidi ze seznamu blízkých přátel. Vaše poznámka se pak zobrazí po dobu 24 hodin. Odpovědi na poznámky budou přicházet jako DM do vaší schránky.

Zdroj: Meta

Tato možnost je další snahou Instagramu opřít se o skutečnost, že více lidí nyní komunikuje prostřednictvím soukromých zpráv, naopak feed používají k objevování nového obsahu. Proto chce Instagram toto zapojení maximalizovat.

Instagram zavádí novinku postupně a globálně.

Skupinový chat a kolekce

Meta se také chystá aktualizovat funkcionalitu skupinového chatu. Plánuje přidat nové skupinové profily, které budou viditelné pouze pro členy skupiny. Připravují se také novinka Collaborative Collections.

Skupinové profily jsou ve skutečnosti sdílené profily, kde můžete zveřejňovat obsah pro pobavení dané skupiny. Tento obsah vaši sledující na Instagramu neuvidí. Kolekce vám zase umožní ukládat příspěvky do soukromé kolekce v rámci skupinového chatu.

Zdroj: Meta

Nové Stories

Meta také přidává dvě nové možnosti interakce do příběhů. První z nich jsou Candid Stories, které Instagram v posledních měsících testuje.

Candid Stories vás podobně jako aplikace BeReal vyzývá, abyste do příběhu v daném okamžiku zachytili a sdíleli to, co děláte. Tento příběh je pak viditelný pouze pro ty, kdo nasdílí i svůj vlastní příspěvek.

Zdroj: Meta

V souvislosti s tím budete moci vyzvat i své přátele, aby vytvořili Candid Stories. Poté, co spustíte svůj první Candid, bude Instagram vás a vaše přátele každý den vyzývat a upozorňovat, abyste zachytili další fotku či video v reálném čase.

Funkcionalitu Candid testuje Meta i ve Facebook Stories.

A v neposlední řadě se Meta snaží podpořit větší zapojení ve Stories pomocí nálepky Add Yours a nové výzvy Pass it on, která má vyzvat více lidí k účasti.

Zdroj: Meta

Podrobnosti o novinkách najdete na blogu Mety.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře