Instagram testuje nové nástroje s real-time prvky

5. 12. 2022Novinky

Zveřejnit fotografii toho, co právě děláte, v určitou denní dobu, je novým trendem sociálních sítí. Na tomto principu již funguje aplikace BeReal a nyní podobné prvky testuje také Instagram.

Už na začátku roku experimentoval Instagram s funkcí Candid Challenges. Uživatelům, kteří se této výzvy účastní, zašle Instagram v náhodně zvolenou dobu oznámení s výzvou ke sdílení fotografie pomocí funkce Dual Camera.

Uživatelé na to přitom mají pouze dvě minuty. Jakmile Candid Challenge dokončíte, snímek se objeví ve vašich Instagram Stories.

A nyní Instagram vyvíjí další podobné funkcionality zaměřené na různé prvky v aplikaci.

Jednak pracuje na funkci Roll Call. Ta umožní členům skupinového chatu požádat všechny účastníky, aby do 5 minut přidali do chatu svou fotografii nebo video.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

A testují se také Glimpse Stories, které využívají přední a zadní kameru k zobrazení toho, co právě děláte.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Zveřejněné obrázky nebo videa jsou viditelné pouze pro ty, kteří do Roll Call nebo Glimpse také zaslali svůj vlastní příspěvek.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře