Instagram spouští tvorbu příspěvků z desktopu

25. 6. 2021Novinky

Instagram začal zavádět možnost publikace feedových příspěvků z počítačové verze sociální sítě. Instagram tuto funkcionalitu vyvíjel v posledních měsících a nyní ji vybraný vzorek uživatelů může konečně otestovat naživo.

Pokud ji máte k dispozici i vy, v desktopové verzi Instagramu uvidíte v pravém horním rohu ikonu +. Když na ni kliknete, můžete nahrát obrázky nebo videa přímo z vašeho počítače.

Zdroj: Matt Navarra

Jakmile přidáte vizuální obsah, dostanete se do běžného rozhraní pro editaci příspěvků, kde najdete také formátovací nástroje a filtry.

Zdroj: Matt Navarra

Poté můžete standardně vypublikovat příspěvek na instagramový profil.

Tato funkcionalita tak nabízí další zjednodušení správy obsahu na Instagramu. Publikovat je možné zatím jenom příspěvky do feedu, Stories ani Reels desktopový nástroj zatím nepodporuje. Přesto interní test ukázal, že brzy bychom se mohli dočkat publikace IGTV videí.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře