Instagram testuje tvorbu příspěvků z desktopu

18. 5. 2021Novinky

Instagram se pustil do testování nové možnosti vytváření příspěvků z počítačové verze aplikace. To je pro mnoho marketérů a správců profilů vítaný krok kupředu.

Novou funkcionalitu najdete pod ikonou + v horní části menu desktopové aplikace Instagramu. Po kliknutí budete moci standardně nahrát obrázek nebo video přímo z vašeho počítače, včetně filtrů a použití editačních nástrojů.

Novinka je omezena zatím jen na příspěvky ve feedu. Na Stories a Reels si budeme muset ještě chvíli počkat. Jeden z uživatelů nicméně zaznamenal možnost přímého uploadu IGTV videí z desktopové verze Instagramu. Pokud by tyto funkcionality Instagram rozšířil více, naskytly by se nové zajímavé příležitosti pro správu obsahu přímo z počítače.

Pro Instagram zůstává prioritou jeho mobilní aplikace. Na desktopové verzi pracuje pozvolna. Možnost tvorby příspěvků tu dosud nebyla možná a také ostatní funkcionality byly značně limitované nebo nebyly vůbec k dispozici. Naposledy tu přibyl nový vzhled Stories nebo přímé zprávy.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře