Instagram zpřístupní dárky pro tvůrce Reels v dalších zemích

19. 9. 2023Novinky

Instagram spustil virtuální dárky pro tvůrce Reels letos v únoru. Dosud byly k dispozici pouze v USA. Nyní oznámil, že monetizovat videa pomocí dárků budou moci tvůrci v dalších zemích včetně České republiky.

Dárky představují pro tvůrce Reels na Instagramu další možnost, jak generovat příjmy. Mají podobu samolepek a jsou k dispozici v různých hodnotách. A během několika příštích týdnů budou aktivní v mnoha dalších zemích.

Nově budou moci získávat dárky tvůrci v České republice a na Slovensku, dále pak v Rakousku, Belgii, Chorvatsku, Dánsku, Estonsku, Finsku, Německu, Maďarsku, Irsku, Itálii, Litvě, Lotyšsku, Lucembursku, Nizozemsku, Polsku, Rumunsku, Slovinsku, Švédsku a dalších zemích světa.

Tvůrcům, kteří nově získají nárok na dárky, se v klipech Reels zobrazí tlačítko Poslat dárek. Pomocí něj vám mohou diváci posílat dárky v různých peněžních částkách, a vyjádřit vám tím uznání a podporu.

Uživatelé za dárky platí pomocí hvězdiček, což je vlastní měna Mety v aplikaci. V současné době jsou k dispozici od libovolné částky až po 5,99 USD za kus. Instagram vám pak bude měsíčně posílat podíl na příjmech ve výši 0,01 USD za každou hvězdičku.

Zdroj: Social Media Today

Pokud vám tedy někdo pošle dárek, který stojí například 100 hvězdiček, dostanete ekvivalent 1 USD. Což na první pohled nevypadá jako závratná částka, ovšem všechno se sčítá a především velkým účtům s velkým počtem sledujících by dárky mohly přinést slušnou část měsíčních příjmů.

I zde však existují určité limity a podmínky:

  • Tvůrci mají nárok na výplatu, až když jejich celkový příjem dosáhne 25 dolarů (do něj se započítávají i příjmy z dalších monetizačních programů Instagramu).
  • K výplatám také potřebujete připojený účet, jinak si Meta peníze ponechá (pokud si po 6 měsících připojený účet neaktivujete).
  • Abyste mohli dostávat hvězdy, musíte mít v aplikaci více než 5 000 sledujících a k tomu profesionální účet.
  • Také musíte být starší 18 let a být v souladu s podmínkami monetizace Instagramu.

Pokud tyto podmínky splňujete, brzy budete moci této příležitosti využít. Jestliže o ní teprve uvažujete, přečtěte si více o dárcích a o tom, jak přes ně vydělávat a jak za ně dostávat výplatu.

O novince se také více dozvíte na Instagramu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře