Meta přidává video do reklam z katalogu Advantage+

28. 5. 2024Novinky

Meta zavádí novou možnost automatizované video reklamy. Nově budou moci inzerenti, kteří využívají reklamy z katalogu produktů, zahrnout do kampaní také video obsah.

Advantage+ reklamy z katalogu (dříve známé jako dynamické reklamy) umožňují inzerentům nahrát celý katalog produktů do systému Mety. Ten pak v rámci reklamních kampaní zobrazí každému uživateli nejrelevantnější produkty.

Tyto reklamy lze cílit na základě podobných produktů, o které uživatelé projevili zájem, nebo na konkrétní produkty, které si uživatel na vašich webových stránkách prohlédl, a to prostřednictvím retargetingu.

Reklamy z katalogu až dosud zahrnovaly pouze statické obrázky. Nově je možné produkty zobrazit také ve formě videa.

Po nahrání produktových videí můžete využít umělou inteligenci, která určí ideální uživatele, nabídne jim působivý obsah a nakonec zvýší konverze. Oslovit přitom můžete publikum v kanálech Reels, feedu a Stories, kde Meta vždy zajistí optimální zobrazení reklamy.

Zdroj: Social Media Today

Meta také doporučuje, abyste využívali spíše kratší videa – publikum je totiž potřeba zaujmout během prvních 2 sekund a do 5 až 6 sekund mu poskytnout výzvu k akci.

Pozor si dejte také na rozložení videa, aby jej nepřekrývaly prvky uživatelského rozhraní jednotlivých kanálů v aplikacích.

Jedná se o velmi užitečný nástroj, který využívá popularity videí na sociálních sítích. Meta uvádí, že konzumace video obsahu nyní tvoří až 50 % času stráveného na Facebooku a Instagramu.

Novinka je již dostupná všem inzerentům v reklamních kampaních Advantage+.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře