Meta zavádí WhatsApp Cloud API

14. 6. 2022Novinky

Meta oznámila, že spouští rozhraní WhatsApp Cloud API. To bude poskytovat bezplatné a bezpečné cloudové hostingové služby pro malé a střední firmy.

Rozhraní WhatsApp Cloud API bude v podstatě hostovat data vašich konverzací na serverech Mety, což zlepší připojení a rychlost.

Hlavním přínosem bude vyšší rychlost odezvy na zprávy a zároveň to pomůže eliminovat náklady na server, což by mohlo být velkým benefitem zejména pro menší firmy. Kromě toho se také zrychlí přístup k novým funkcionalitám aplikace WhatsApp určeným pro firmy.

Ruku v ruce s tím však jde i oslabení bezpečnostních opatření a soukromí dat. WhatsApp jako takový bude zobrazovat nová oznámení o výměnách mezi spotřebiteli a podniky prováděných prostřednictvím Meta hostingu.

Zdroj: Meta

Meta kromě toho zavede také opakovaná oznámení na Messengeru, která firmám umožní znovu kontaktovat lidi v rámci vlákna zpráv. Tato funkcionalita je v současné době dostupná pouze pro prémiové uživatele, kteří platí poplatek (ten momentálně není nijak zvlášť vysoký, ale v budoucnu zřejmě bude, protože Meta plánuje zavést poplatky za své nástroje pro zasílání zpráv a hosting).

Meta novinky oznámila v rámci konference Conversations 2022, kterou můžete zpětně zhlédnout zde.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře