Nový soubor nástrojů Facebooku, Instagramu a WhatsAppu v období pandemie

5. 5. 2020Novinky

Přinášíme vám shrnutí dalších novinek Facebooku a jeho platforem vztahujících se k současné pandemii koronaviru. Příspěvky a události, které budou navádět k protestům proti karanténě, bude Facebook mazat. WhatsApp připravuje nové samolepky týkající se zdraví. A Instagram zavádí nové postupy pro memorování účtů v případě úmrtí uživatelů.

Příspěvky s protesty proti karanténě

Facebook bude odstraňovat příspěvky a události, které budou podporovat porušování vládních nařízení souvisejících s bojem proti pandemii. Zároveň společně s odborníky připravuje nová pravidla, podle kterých se bude řídit posuzování obsahu, který bude proti vládním nařízením daných států.

Facebook zavádí novou reakci ,,Care‘‘

Po několikatýdenním testování začne Facebook zavádět nové emoji s tváří objímající srdce. Jedná se o reakci, která slouží k vyjádření solidarity a blízkosti s ostatními uživateli v době pandemie Covid-19. Reakce se objeví na Facebooku i v Messengeru.

Zdroj: SocialMediaToday

WhatsApp připravuje společně s WHO nové samolepky ,,Společně doma‘‘

WhatsApp zavede nový balíček samolepek, který má mezi uživateli pomoci šířit důležité zprávy o zdraví. Má posílit základní pravidla chování a dodržování hygieny jako mytí rukou nebo sociální distancování. WhatsApp navíc uvádí, že lidé pomocí samolepek hojně komunikují a denně jich v aplikaci posílají miliardy, takže jim chce do období karantény přinést i trochu zábavy.

Nástroje pro memorování účtů na Instagramu

Současná světová situace s sebou nese bohužel i úmrtí některých uživatelů sociální sítě. Facebook má pro tyto situace velmi rozsáhlou nápovědu. Nyní se problematikou úmrtí zabývá i Instagram a připravuje nové nástroje, jak v takovém případě postupovat.

Zdroj: Twitter Jane Wong
Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře