Panel pro profesionály nabízí nové prvky

29. 5. 2023Novinky

Meta přidala několik nových prvků, příruček a zdrojů do svého Panelu pro profesionály. Ty mají tvůrcům pomoci maximalizovat výkon jejich aktivit na Facebooku.

Panel pro profesionály je k dispozici uživatelům, kteří mají zapnutý profesionální režim nebo přešli na nové prostředí Facebook stránek. Představuje centrální prostor pro podrobnou analýzu publika, nabízí nástroje pro zapojení, jako jsou odznaky nebo pozvánky, a možnosti pro správu reklamy.

A nyní získáte přístup také k řadě nových průvodců, vzdělávacích kurzů, vylepšené analytice a dalším novým prvkům.

Zaprvé Meta přidala řadu vzdělávacích tematických modulů, díky kterým se můžete dozvědět, jak zlepšit váš výkon na platformě.

Můžete si projít více než 20 témat, která zahrnují například základní tipy pro Reels, rady, jak se vyhnout chybám v zapojení, jak zpeněžit obsah nebo jak porozumět distribuci. Můžete také sledovat svůj pokrok ve vzdělávání a získávat odznaky.

Nová nabídka kurzů doplňuje již existující kurzy Meta Blueprint. Narozdíl od nich se k nim však dostanete snazší cestou, protože je najdete přímo na nástěnce Panelu pro profesionály.

K dispozici je také 35 nových vzdělávacích videí zaměřených na různá témata, například jak vytvářet skvělé Reels, jak rozšířit publikum při živém vysílání, kde najít klíčové trendy a další.

Meta také spustila nový tracker progrese, jehož cílem je gamifikovat rozvoj vašeho profilu tvůrce v aplikaci.

Na další úroveň se dostanete tak, že splníte úkoly, jako je například prozkoumání pokročilých nástrojů, rozšíření publika pomocí Reels, vydělávání peněz systémem hvězdiček a podobně. Vaše aktuální úroveň se zobrazí v horní části panelu.

Zdroj: Meta

Meta také přidává nové zobrazení stavu doporučení, které upozorní na případné problémy s vaším účtem, jež by mohly omezit zobrazování vašeho obsahu v rámci objevování na platformě. Cílem je zajistit větší transparentnost akcí týkajících se obsahu, které mohou mít vliv na dosah.

Zdroj: Meta

Meta rovněž přidala nové přehledy dosahu a zapojení, včetně nových datových bodů Reels.

Zdroj: Meta

A nakonec Meta rozšiřuje centrum podpory pro tvůrce o další jazyky.

Zdroj: Meta

Více informací o novinkách se dozvíte na blogu Mety.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře