Tip pro social media manažery: Jak omezit čas strávený u obrazovky

19. 1. 2023Návody

S novým rokem přicházejí snahy zavést nové, zdravější návyky, které přinesou dlouhodobé benefity. Jedním z nich je work-life balance, což znamená například to, že už nechcete mít hlavu zaměstnanou prací každou minutu každého dne. Což ovšem může být pro správce sociálních sítí obtížné. Proto vám přinášíme několik tipů, jak to změnit.

S tím, jak máte telefon neustále u sebe, je těžké odolávat průběžné kontrole profilů, které spravujete. Stejně tak chcete mít kontinuální přehled o novinkách a o tom, co se na internetu a sociálních sítích děje.

Rychlé tempo internetu změnilo fungování našich mozků, zkrátilo naši pozornost a vyvolalo v nás neustálý pocit FOMO (strachu, že o něco přijdete). Důkazem jsou následující data:

  • Lidé stráví u obrazovky průměrně 6 hodin 58 minut každý den.
  • Od roku 2013 je to o 50 minut více.
  • Generace Z tráví u obrazovky dokonce kolem 9 hodin denně.

Což může být dlouhodobě škodlivé. Proto stojí za zvážení, zda byste neměli čas strávený u obrazovky omezit, aby si váš mozek odpočinul. Ale jak na to?

Společnost Giraffe Social sestavila seznam doporučení, která vám mohou ke zdravějšímu přístupu k digitální konzumaci pomoci:

Zdroj: Giraffe Social

Podrobnosti najdete na tomto blogu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře