Videa Reels nabídnou řadu novinek

6. 6. 2022Novinky

Meta oznámila řadu nových aktualizací pro videa Reels na Instagramu i Facebooku. Těšit se můžete na delší videoklipy, nové interaktivní nálepky, možnosti úpravy zvuku a další funkcionality.

Největší novinku představují videa s delší stopáží. Nyní můžete vytvářet až 90sekundové snímky. V květnu je Meta testovala s vybranými uživateli a teď je zpřístupnila všem na světě.

V Reels dále najdete řadu nových samolepek, které již znáte z Instagram Stories. Díky interaktivním nálepkám s anketami, kvízy či emoji posuvníky tak získáte nové možnosti, jak se prostřednictvím videí spojit s lidmi a zvýšit jejich zapojení.

Meta také zavádí novou možnost importu zvuku, která tvůrcům umožní nahrávat vlastní zvuky přímo v procesu tvorby Reels. Facebook Reels navíc začnou podporovat hlasové nahrávky, takže svá videa budete moci i namluvit.

Další novinkou je možnost synchronizace zvuku. Díky ní budete moci automaticky synchronizovat své videoklipy do rytmu zvolené hudební skladby.

Zdroj: Meta

Meta dále spouští nástroj Šablony, který v posledních měsících testovala s vybranými uživateli. Šablony vám umožní snadno a rychle vytvořit vlastní Reels se stejnou strukturou jako video, které jste sledovali.

Funguje to tak, že pro vlastní tvorbu teď můžete použít video jiného autora jako šablonu a stáhnout si zvuk i sekvenci klipů. Poté budete moci formát přizpůsobit a zapojit vlastní obsah.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Kromě kreativních aktualizací se Meta snaží podpořit objevování Reels na platformách. Nyní je proto umisťuje do většího množství „doporučovacích“ kanálů, aby se snáze dostaly k více uživatelům.

Na Facebooku například globálně zavádí Reels ve feedu. Všichni uživatelé objeví Reels také na platformě Watch, a tím pádem i ve feedu a ve skupinách. Tvůrci instagramových Reels mají možnost doporučovat svá videa i na Facebooku, a rozšířovat tak dosah svého obsahu.

Meta se zaměřuje také na samotnou tvorbu videí Reels. Z technického hlediska chce nabídnout více možností pro vytváření, úpravy a plánování videoklipů z aplikace Creator Studio. V této aplikaci chce přidat i nástroj pro střih videí, který vám usnadní „vystřihování“ nejzajímavějších momentů z nahrávek o delší stopáži.

Zdroj: Meta

A nakonec Meta zavádí nástroje pro úpravu Live videí, které tvůrcům pomohou zkrátit živé přenosy na 60sekundový formát vhodný pro vertikální použití.

Podrobnosti o všech novinkách se dočtete na blogu Mety.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře